onsdag 15. desember 2010

Gullbjørn tar bussen

Gullbjørn har notert seg at ingen liker å lese om noen som bare skryter hele tiden. Derfor velger Gullbjørn i dag å dele noen erfaringer som ikke bare er positive, og noen som er direkte negative.

Sydney er nemlig en stor by. City of villages reklamerer de med. Og mens midtbyen (her kalt CBD) er så lite at man kan gå rundt det på en ettermiddag, tar det fort ganske mye tid hvis man skal ut til ei fin strand. De fleste andre nordmenn som har tatt turen til miljøet på universitetet har valgt å bo nært stranda, tross alt er det kanksje det som er mest spesielt med Sydney, en storby med bade- og snorkle- og surfeliv i umiddelbar nærhet. Men bor man nært stranda må man pendle. En av de som er på kontoret bor på Manly, en kjempefin halvøy - men han må ta båt en halvtime og så gå en halvtime for å komme på kontoret. En time i transport er helt vanlig, og når man får en vakker båttur er det kanskje verdt det i seg selv.

Familien har valgt annerledes. De har bare 10 minutt å gå til handlegate og 20 minutt å gå til Midtbyen, og for far som skal trille barnevogn (og det er jo tross alt den som ikke skal sitte på kontoret uansett som får bestemme), så liker han bedre å være nært storbyglamen enn sydenlivet på strendene. Men det betyr jo ikke at familien ikke liker sjøen. Det er bare litt jobb å komme seg dit. Det er verre når man skal hjem og familien er sultne og trøtte.

I dag gikk turen til Bondi beach, vel en av verdens mest berømte strender, og for å komme seg hjem måtte familien først inn på en buss uten fasiliteter for vogn, så den måtte slås sammen, og så var Idunn misfornøyd de fleste av de 23 minuttene det tok til Bondi Junction der de bytter til tog. Der fant de ikke heisen, så de kjørte rulletrapp med vogna, og så bar det med bane fram til sentralstasjonen. Derfra kunne de tatt en buss, men familien liker de 20 minuttene hjem derfra, så de gikk hjem. 65 minutter etter bussen gikk fra Bondi beach låste familien opp porten hjemme. Og etter å ha båret vogna opp de 60 trinnene til 5. etasje var alle enige både om at det hadde vært en bra tur. Og også at neste gang familien skal på stranda skal ikke vogna få være med, for det passer så dårlig med transportsystemet.

4 kommentarer:

 1. Det er bare byen som viser foreldrene at Idun jo er ekte backpakker, vogn er jo lite teit som rullekoffert ;)

  SvarSlett
 2. Neste gang vi skal på stranda står vogna hjemme, kan man trygt si. :-)

  SvarSlett
 3. Neste gang tar du toget ned til Circular Quay og tar båten ut til Manly. Den er ihvertfall enkel å navigere med barnevogn. Forøvrig går det an å ta jetcat fra Manly til CBD som tar 12 min. :)

  SvarSlett
 4. Ja, vi har vært i Manly med barnevogn, og det gikk helt fint. Blir nok Shelly Beach neste gang. :-)

  Når det gjelder toget - det er ikke alle stasjoner som er like enkle å bevege seg på med vogn. Riktignok holder de på med å forbedre accessibility på flere stasjoner, men nettopp på grunn av byggearbeidene er det bare stress å trille vogn der nå.

  SvarSlett